Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: Swift ’64 moet eens winnen van concurrent

Sport

SWIFTERBANT – Het lukte Swift ’64 vorig seizoen maar niet om van een directe concurrent te winnen. Dit seizoen heerst die vloek nog steeds, al krijgt de ploeg zaterdag de kans om die vloek helemaal naar huis te spelen. Dan wacht namelijk Zwolsche Boys.

Wat en als, dat telt allemaal niet. Maar toch. Wat als Swift ’64 vorig seizoen wel een keer van een directe concurrent had gewonnen. Tja, het antwoord laat zich raden. Het lukte dat jaar echter niet om te winnen van zowel Batavia ’90 als Olympia ’28 en uiteindelijk bleef Swift vierdeklasser.

Dit jaar is het voorlopig nog niet anders. Swift speelde in de eerste periode al tegen koploper Reaal Dronten, maar winnen? Nee, dat lukte wederom niet. Daardoor miste Swift al de eerste periodetitel, maar zaterdag krijgt men de kans om het een en ander recht te zetten. Zwolsche Boys, de nummer twee, is dan namelijk de tegenstander.

De Zwollenaren hebben evenveel punten als Reaal en Swift en legden eerder dit seizoen Reaal al met 6-2 over de knie. Reaal-trainer Henk Posthuma zei vorige week dat hij verwacht dat de titelrace wordt beslist aan de hand van uitslagen in de topduels en dus weet Swift wat het te doen staat. Het moet maar eens gaan winnen van een concurrent.

De wedstrijd tussen Swift ’64 en Zwolsche Boys begint zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Overige wedstrijden

  • 14.30 uur Hoevelaken – BAS
  • 14.30 uur Noord Veluwe Boys – Reaal Dronten
  • 15.00 uur Swift ’64 – Zwolsche Boys
  • 18.00 uur Flevo Boys – asv Dronten