©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ASVD Korfbal krijgt klop van ervaren tegenstander met goede schutters

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben een eerste nederlaag geleden in de zaalcompetitie. Spirit bleek een maatje te groot voor de jonge ploeg uit Dronten. Er werd verloren met 21-15 van de ploeg uit Voorthuizen.

Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en Spirit wordt gezien als titelkandidaat. Een goede test dus voor ASVD, dat startte met Joël Koolen voor de afwezige Selwin Edzes.

Achter de feiten aan

Spirit begon goed en had zeer scherp schietende heren in de gelederen. ASVD miste juist deze scherpte en liep hierdoor vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan. Tot 9-7 bleef ASVD nog in het spoor van Spirit. Hierna nam de thuisploeg afstand. Ruststand: 12-7.

Na rust was het beeld niet anders. ASVD had moeite om de korf te vinden en had ook moeite met het fysieke spel van Spirit. Een doelpuntloze periode van 10 minuten aan de kant van ASVD zorgde ervoor dat Spirit uitliep 16-8. Hiermee zat de wedstrijd definitief in het slot. Eindstand: 21-15.

Ervaren tegenstander

,,We liepen tegen een ervaren tegenstander aan die collectief een sterke wedstrijd speelden’’, aldus coach Wilbert Leendertse, ,,Waar zij op sommige posities erg scherp waren, bleven wij achter in deze scherpte.’’

,,Er is goed gestreden en gewerkt aan het spel. We zijn de gehele wedstrijd uitgegaan van ons eigen spel. In de afronding haalden we echter een veel te laag percentage. Dit leidde tot een nederlaag met voldoende perspectief.’’

Komend weekeinde speelt ASVD om 18.45 uur thuis tegen Top uit Vroomshoop.

Spirit 2 - ASVD 2 19-22

Spirit 2 had vorige week ruim gewonnen en was dus een geduchte tegenstander. ASVD startte echter zeer scherp en stond na een kwartier op een 0-8 voorsprong. Spirit kwam in het verloop van de wedstrijd dichterbij, maar de winst kwam niet meer in gevaar: 19-22.

Door nederlagen van de concurrenten staat ASVD 2 nu één punt los van de rest van de achtervolgers.