Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: “Reaal moet winnen, geen discussie”

Sport

DRONTEN – Vierdeklasser Reaal Dronten verspeelde twee weken geleden de koppositie. Het kwam tegen ’s Heerenbroek niet verder dan een gelijkspel, waardoor Swift '64 nu de lijstaanvoerder is. Zaterdag wil Reaal bij hekkensluiter EZC ’84 weer zien te winnen.

Met een teleurstellend resultaat van het veld stappen, dat was Reaal dit seizoen nog niet heel vaak gebeurd. Bij Zwolsche Boys werd er wel dik verloren, maar zo’n potje kun je een keer verliezen. Thuis tegen ’s Heerenbroek punten laten liggen (2-2), dat is wat anders. Toch maakte trainer Henk Posthuma zich er niet heel erg druk om.

Berusting

“Natuurlijk was het een teleurstellend resultaat”, begint de coach. “Maar er was ook een soort van berusting. We speelden tegen een goede ploeg en bij ons lukte het even niet. Zo’n dag heb je wel eens, je bent nooit 26 wedstrijden top. De jongens zijn er nu van doordrongen dat er arbeid bij moet. Scherp zijn, beleving tonen.”

Zaterdag wacht voor Reaal, dat alleen keeper Machiel Werkman mist, een uitduel bij hekkensluiter EZC ’84. Posthuma is enigszins op zijn hoede. “In het begin verloren ze nog dik, maar dat is niet meer zo. Er is daar toch iets gebeurd. En je speelt tegen de onderste he, dus je kunt eigenlijk alleen maar verliezen. Neemt niet weg dat wij deze wedstrijd moeten winnen. Dat is geen discussie.”

Overige wedstrijden

  • 14.30 uur HTC – Swift ‘64
  • 14.30 uur EZC ’84 – Reaal Dronten
  • 15.00 uur Sparta Nijkerk – asv Dronten
  • 15.00 uur TOV – BAS