AZC Dronten
AZC Dronten ©maartenheijenk.nl

Uitgeprocedeerde asielzoekers Dronten moeten voor bed, bad en brood naar Almere

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Peter van Bergen zuchtte donderdagavond. ,,Ik heb deze hele procedure al twee keer uitgebreid uitgelegd’’, zei hij in antwoord op vragen van de PvdA. ,,Wij vinden dat mensen niet in de kou mogen komen te staan’’, hadden de socialisten geschreven over de bed-bad-broodregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers.

Volgens de PvdA was er woensdag een uitgeprocedeerde asielzoeker geweest, die het AZC Dronten moest verlaten. Deze dame wist niet dat ze zich voor een verblijfplaats in Almere moest melden.

Twaalf plaatsen

Dronten werkt voor de bed-bad-broodregeling samen met de gemeente Almere. Daar zijn twaalf plaatsen beschikbaar. ,,Maar wat als blijkt dat deze 12 plaatsen niet voldoende zijn?’’, wilde de PvdA weten, ,,Houdt de gemeente in de gaten of uitgeprocedeerde asielzoekers goed terecht komen?’’

,,Tot nu toe is dat aantal plaatsen voldoende gebleken’’, antwoordde de wethouder. Mocht er een ruimtetekort ontstaan, dan zoekt Almere een oplossing. Van Bergen sluit niet uit dat de gemeente Almere in dat geval contact opneemt met andere gemeenten in de regio.