Kerstdorp Swifterbant draait niet om de commerciële kant van kerst

Swifterbant

SWIFTERBANT - ,,In het kerstdorp draait het om de echte kerstsfeer van gezellig samenzijn en niet om de commerciële kant van kerst.’’ Dat schrijft Jongerenbelangen Swifterbant over het kerstdorp, dat op zaterdag 17 december van 18 tot 22 uur wordt gehouden op De Greente.

,,Het kerstdorp wordt volledig georganiseerd met mensen en ondernemers uit het dorp. Zo wil Jongerenbelangen de saamhorigheid binnen het dorp bevorderen’’, aldus de organisatoren.

Gratis kramen

Door kramen gratis beschikbaar te stellen, wil Jongerenbelangen ook kleine clubs, ondernemers en particulieren in de gelegenheid stellen om zich te presenteren: ,,Waarom allerlei mensen en ondernemingen van buiten het dorp halen, als er zoveel leuke mensen en bedrijven binnen ons dorp zijn?’’

Voor de kinderen is er een springkussen en zijn er gratis suikerspinnen. CreaDoe komt met een knutselkraam en ook Linda Matena biedt een kinderactiviteit aan, evenals de timmerclub.

Diverse optredens

Op het podium zijn diverse optredens. Heartbeat4kids opent de avond met kerstliedjes en Ada Groenewoud leest een kerstverhaal voor. Er is een optreden van Amor Musea (video) en een dansuitvoering van Swift’64.

Verder is er volop eten en drinken. In totaal zijn er veertig deelnemers en veel vrijwilligers. ,,Wij hopen op een enorm succes, maar het doel is reeds behaald: wederom samenwerking in het dorp en mensen die zich geheel belangeloos keihard inzetten voor een topsfeer’’, aldus Jongerenbelangen.