Albert Bleijenberg vindt geen gehoor bij pleidooi voor behoud clubgebouw OWSVD

Algemeen

DRONTEN - Albert Bleijenberg (GroenLinks) had gisteravond de lachers op zijn hand toen hij erop wees wat voor plaatje het clubhuis van OWSVD is in een omgeving aan de Educalaan waar golfplaten en damwandprofielen het gezicht bepalen. Zijn pleidooi om het clubhuis in stand te houden vond echter geen gehoor.

B en W en de meerderheid van de raad vinden dat het clubgebouw van Onderwatersportvereniging Dronten weg moet. ,,Voor de beeldkwaliteit, de uitstraling en veiligheid van het gebied is het noodzakelijk dat het oude gebouw wordt gesloopt’’, schrijven B en W.

Voorzitter Jan Broos van OWSVD had gepleit voor het instandhouden van het gebouw en had op de dag van de raadsvergadering nog een brief naar de fracties gestuurd. Hij vond alleen GroenLinks aan zijn zijde. Volgens Albert Bleijenberg misstaat het gebouw allerminst aan de Educalaan: ,,U wilt het enige stenen gebouw gaan slopen, dat is ongehoord.’’

Rupsje Nooitgenoeg

De overige fracties in de gemeenteraad maakten er geen woord aan vuil en wethouder Ton van Amerongen vergeleek OWSVD voorzichtig met ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Hij wees erop dat de vereniging blij zegt te zijn met het nieuwe clubhuis: ,,In dat zwembad zitten àlle faciliteiten waar OWSVD om gevraagd heeft. Wat ons betreft bestaat er geen noodzaak om het clubgebouw te laten voortbestaan.’’

De wethouder voegde er wel aan toe dat het clubhuis niet per direct weg hoeft. Het mag aan de Educalaan blijven staan totdat het nieuwe zwembad in 2020 klaar is.