Provincie: Omwonenden Colijnweg weten al lang dat het fietspad verdwijnt

Algemeen

DRONTEN - De provincie Flevoland ontkent dat de bewoners van de Colijnweg en omgeving via-via hebben moeten horen dat het fietspad langs de Dronterringweg gaat verdwijnen.

Het omstreden fietspad ligt aan de noordzijde van de weg tussen de Colijnweg en de rotonde aan De Noord. Het biedt de fietsers van en naar de Colijnweg een veilige oversteek.

Informatiebijeenkomst

,,De gebruikers van de fietsoversteken Rendierweg en Colijnweg zijn door de provincie in een informatiebijeenkomst reeds op 16 december 2015 op de hoogte gesteld van de wijziging dat het fietspad in het nieuwe plan niet meer terug zou komen’’, antwoordt de provinciale projectmanager Passage Dronten op vragen van DeDrontenaar.nl.

Omwonenden erkenden onlangs dat zij waren uitgenodigd voor die bijeenkomst. Velen zijn daar echter niet naartoe gegaan, omdat ze geen reden zagen om zich zorgen te maken over het fietspad.

De provincie zegt daarover nu: ,,In de uitnodiging aan alle bewoners (Colijnweg, Colijnpad, Van de Plasschelaan, Rendierweg en Sprengerlaan) stond dat er informatie verstrekt zou worden over het ontwerp van de weg, zonder dat expliciete aanpassingen zijn genoemd.’’

‘Bestuurlijk overleg’

Over de gevolgde procedure rond het fietspad schrijft de projectmanager: ,,Het klopt dat het fietspad in 2015 (juni) is geschrapt, in een gezamenlijk bestuurlijk overleg tussen de provincie en de gemeente Dronten, in het kader van een besparing.’’

Gemeente heeft spijt

Het gemeentebestuur van Dronten heeft inmiddels spijt van die beslissing. Wethouder Nico Verlaan zei eerder deze maand tegen de gemeenteraad dat hij zich hard gaat maken voor handhaving van het fietspad.

,,Het verzoek van de gemeente Dronten is inderdaad bij de provincie ontvangen’’, meldt de provincie, ,,Zoals gebruikelijk gaan we hierover met elkaar in overleg, om te kijken wat de mogelijkheden zijn en welke consequenties dat heeft.’’

Dossier Colijnweg