Kim Schinkel
Kim Schinkel Flevoruiters (archieffoto)

Kim Schinkel en pony Fabiola veroveren regiokampioenschap in de dressuur

Sport

WEZEP - Kim Schinkel van de Flevoruiters heeft zaterdag het regiokampioenschap Gelderland en Oostelijk Flevoland gewonnen. In Wezep won ze met haar C-pony Fabiola de dressuurwedstrijd in de klasse L1.

Annick Maas reed in Hulshorst met haar E-pony Antygo een proef in de klasse L1 voor de regiokampioenschappen. De behaalde punten waren allemaal niet heel hoog, maar lagen wel heel dicht bij elkaar en dat maakte het tot het einde toe erg spannend. Het lange wachten werd uiteindelijk met 188 punten en 183,5 punten beloond met een derde prijs.

Kelly van Luijtgaarden

Na een wedstrijdpauze van bijna drie maanden ging Kelly van Luijtgaarden en haar paard Ella zondag weer op wedstrijd. Bij de rijvereniging De Haerst liep Ella een fijne proef in de klasse M1. Met 196,5 punten wonnen ze de eerste prijs.

Ellen van Arendonk sprong zaterdag met haar paard Eleanor dml bij de rijvereniging Klein Oever in Balkbrug. In de klasse L sprong deze combinatie foutloos rond en mocht als één van de beste tien combinaties door naar de finale. In de finale viel er een balkje af.

Elise Geschiere

Elise Geschiere ging met haar D-pony Sweet Melody dressuurrijden bij ruitersportcentrum Kraaij in Nijkerkerveen. In de klasse Z1 wonnen Elise en Sweet Melody met 209,5 punten de eerste prijs.