©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ASVD Korfbal rekent af met hekkensluiter en houdt klein kansje op de titel

RHEDEN - De korfballers van ASVD wonnen relatief simpel van hekkensluiter Rheko. In een wedstrijd waarbij ASVD vanaf de eerste minuut op voorsprong stond, werd het 15-21. Hiermee heeft ASVD aan haar plicht voldaan en houdt het een geringe kans op het kampioenschap.

Rheko staat puntloos onderaan en is al gedegradeerd. ASVD startte met Joël Koolen op de plaats van de afwezige Selwin Edzes. Daarnaast maakte Lysette van der Hoop haar basisdebuut op de plaats van de geblesseerde Marscha van der Hoop. Zij deed dit zeer verdienstelijk met drie doelpunten.

Snelle 0-4

ASVD startte goed. Lysette van der Hoop promoveerde haar eerste schot meteen tot een doelpunt en in de volgende aanval scoorde Joël Koolen. Zo lieten de invallers meteen van zich spreken. ASVD had in een mum van tijd een 0-4 voorsprong te pakken.

Rheko haakte hierna aan en kwam terug tot 7-8, omdat ASVD slordig was in de afronding. Het kwaliteitsverschil was echter te groot en de ploegen gingen rusten bij 9-12.

Slordig in de afronding

Na rust hetzelfde beeld: Rheko korfbalde goed mee en ASVD was soms ietwat slordig in de afronding. Bij vlagen liet de ploeg echter ook goed en snel spel zien met mooie combinaties. Via 10-15 werd het 13-20 en was de wedstrijd gespeeld.

Johanneke Kievit scoorde in de laatste minuut nog de 15-22. Dit doelpunt is kennelijk niet waargenomen door de scheidsrechter, waardoor de officiële uitslag 15-21 is.

Keurig gedaan

,,Je hoort te winnen, dat is het enige wat je goed kunt doen. Dat hebben we keurig gedaan’’, analyseerde coach Wilbert Leendertse, ,,Het spel was redelijk verzorgd, maar anders dan de vorige keer waren we niet scherp in de afronding.'' De coach vond dat Van der Hoop keurig debuteerde.

Sparta

Door deze overwinning houdt ASVD nog een zeer geringe kans op het kampioenschap. Sparta speelt over twee weken de kampioenswedstrijd tegen Dindoa.

Mocht Sparta verliezen, dan wacht er nog een zeer spannend slot van de competitie, aangezien beide ploegen in de laatste wedstrijd tegen elkaar spelen. Dit duel wordt gespeeld op 11 maart om 18.40 in sporthallen ’t Dok in Dronten.

Rheko 2 - ASVD 2 15-18

Voor de wedstrijd van de eerste teams, trad ASVD 2 aan tegen Rheko 2. Rheko 2 moest winnen om nog kans te houden op handhaving en ASVD 2 moest winnen om de kans op het kampioenschap in eigen hand te houden.

ASVD had zeer veel moeite met het stugge Rheko dat de hele wedstrijd achterverdedigde. De ploeg kwam moeilijk tot scoren en gaf Rheko aanvallend te veel ruimte, waardoor het nooit echt los kwam. Uiteindelijk werd er een moeizame, maar zeer belangrijke 15-18 overwinning geboekt.

Hiermee blijft ASVD de ploeg met de minste verliespunten en heeft het het kampioenschap nog in eigen hand. Hiervoor is het echter noodzaak dat ASVD de beide wedstrijden tegen het onbekende Wageningen 6 winnend afsluit. Aankomende zaterdag speelt ASVD 2 de inhaalwedstrijd bij en tegen Wageningen 6.