Sandra Nobel (PvdA)
Sandra Nobel (PvdA) ©maartenheijenk.nl

Sandra Nobel stopt eind maart als raadslid voor de PVDA

Gemeente

DRONTEN - Sandra Nobel legt per 30 maart haar werkzaamheden als raadslid voor de PVDA neer. Door privéomstandigheden is het voor haar niet meer mogelijk om zorg, werk en raadswerk te combineren.

Nobel trad bijna vier jaar geleden aan als raadslid voor de PVDA-fractie, maar gaat de termijn niet volmaken. "De keus was heel moeilijk. Ik heb me bijna 4 jaar lang vol ingezet voor de fractie, maar de laatste tijd werd het steeds lastiger om alles voor de volle honderd procent te doen. Dan moet je een beslissing nemen", legt ze uit.

Kunst en cultuur

Het raadslid zette zich vooral in op de gebieden van kunst en cultuur. Zo was het op haar initiatief dat er een motie werd aangenomen om het kunstwerk van Pierre van Soest te behouden voor de gemeente.

De fractie van de partij bedankt Nobel voor haar inzet en gaat op zoek naar een vervanger. "De uitdagingen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn groot. Maar de PvdA heeft er alle vertrouwen in dat er ook met de opvolger van Sandra een goed sociaal-democratisch geluid in de Drontense gemeenteraad klinkt."