Jeffrey van den Brakel
Jeffrey van den Brakel ©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten weet weer eens te winnen, rode kaart nekt BAS

DRONTEN - Reaal Dronten heeft zaterdag in de vierde klasse C eindelijk weer eens gewonnen. Op eigen veld waren de Drontenaren, mede door twee goals van Jeffrey van den Brakel, met 5-2 te sterk voor Noord Veluwe Boys. Derdeklasser BAS verloor met 1-4 van Hoevelaken.

Voor Reaal werd het ook wel weer tijd om een keer te winnen. Tegen Zwolsche Boys ging het mis en een week daarvoor tegen Kampen gingen de Drontenaren ook al onderuit. Thuis tegen Noord Veluwe Boys was het echter wel raak en dik ook. In de eerste helft troffen Kevin Valk en Adil Elmorabit al doel en daarmee was het bij rust 2-1.

Na de onderbreking ging Reaal rustig door. Via Danny Mol werd het 3-1 en vervolgens zette Jeffrey van den Brakel met twee doelpunten de eindstand op 5-2.

BAS onderuit

Er kwam zaterdag een einde aan de imposante serie van BAS. Tegen Hoevelaken kwamen de Biddinghuizenaren via Patrick Woud nog wel op een 1-0 voorsprong, maar na een rode kaart voor keeper Sander Westdijk ging het alsnog mis. Direct na de rust werd het al 1-1 en die tik kwam BAS niet meer te boven.

Hoevelaken liep rap na de gelijkmaker weg naar 1-2 en daar bleef het niet bij. De opponent maakte er nog twee, terwijl BAS zelf nog een paar kansjes om zeep hielp. Voor het eerst in twaalf wedstrijden gingen de Biddinghuizenaren zodoende weer eens onderuit: 1-4.