Voorzitter Henk Stoer van de stichting MFG.
Voorzitter Henk Stoer van de stichting MFG. ©maartenheijenk.nl

Verdubbeling budget zoals in Swifterbant niet van toepassing op MFG Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten maakte gisteren bekend dat het multifunctioneel centrum in Swifterbant dubbel zo duur wordt als gepland. In Biddinghuizen worden dat soort problemen niet verwacht bij het te bouwen multifunctioneel gebouw (MFG). „Dat stadium zijn wij gepasseerd”, zegt voorzitter Henk Stoer van het stichtingsbestuur.

In de gemeenteraad werden dit voorjaar zorgen geuit over mogelijke budgetoverschrijdingen in Biddinghuizen. Wethouder Ton van Amerongen zei toen: „We hebben een aannemer die het voor dit bedrag wil doen. Het is dus volstrekt helder voor welk bedrag het gaat plaatsvinden.”

Wat er in Swifterbant gebeurt, dat gaat bij ons niet gebeuren”, stelt Stoer, „Die fase hebben we gehad.”

4,6 Miljoen euro

Sinds de start van het project is het budget voor de stichting MFG Biddinghuizen al toegenomen van 3,8 naar 4,4 miljoen euro. Dat had vooral te maken met extra energiebesparende maatregelen. De gemeente staat garant voor die 4,4 miljoen en daarnaast heeft de provincie 2 ton beschikbaar gesteld.

„Binnen dat bedrag moeten we het gaan bouwen en dat gaat gewoon gebeuren”, kondigt Henk Stoer aan, „Voor de duidelijkheid: dan praat ik uitsluitend over het MFG, want het kerkgedeelte zit niet in ons budget.”

Eerste paal dit jaar

Gevraagd naar de planning vertelt de voorzitter: „Wij zitten heel dicht tegen het tekenen van de aannemingsovereenkomst aan. Dit jaar gaan we bouwen, dat is zeker.”

Stoer vertelt dat de aannemer op de achtergrond al bezig is om processen in gang te zetten: „Hij doet er alles aan om vrijwel direct na ondertekening te kunnen beginnen.”

MFC Swifterbant