Een vrijwilliger tijdens de doe-dag in zwembad De Alk.
Een vrijwilliger tijdens de doe-dag in zwembad De Alk. Ā©maartenheijenk.nl

Zwembad De Alk vangt ondanks succes bij rechtbank bot bij de provincie

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten is door de rechter in het gelijk gesteld over de provinciale subsidie voor zwembad De Alk. De uitkomst blijft echter hetzelfde. Een ā€˜commissie van deskundigenā€™ heeft op last van de rechter nog eens goed naar de verdeling van het subsidiegeld gekeken. De conclusie: Biddinghuizen krijgt helemaal niks.

De gemeente Dronten en Dorpsbelangen Biddinghuizen willen het openluchtzwembad opknappen. Bij de provincie werd een subsidie van 175.000 euro aangevraagd via het Fonds Leefbaarheid. Toen de provincie dat verzoek afwees, stapte de gemeente naar de rechter. Die concludeerde dat de afwijzing niet goed gemotiveerd was en dat ze in Lelystad hun huiswerk moesten overdoen.

Dezelfde score

Gedeputeerde Staten schrijven nu: ā€žOok na de herbeoordeling zien wij geen reden om uw project op basis van de zes criteria van het Fonds Leefbaarheid meer punten toe te kennen en blijft sprake van overschrijding van het subsidieplafond.ā€ Ook de andere projecten zijn nog eens onder de loep gehouden: ā€žEn de commissie ziet geen aanleiding om voor die projecten tot een andere score te komen.ā€

De provincie wijst de gemeente er wel op, dat er binnenkort een nieuwe subsidieregeling komt: ā€˜Leefbaar Plattelandā€™.

Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 1 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden