VIDEO | Bezoekers vinden spijlen op Riff zonde: „Gewoon je verstand gebruiken”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Twee jaar na de beoogde opening is het landschapskunstwerk Riff bij Biddinghuizen eindelijk geopend voor het publiek. Na een jaar lang touwtrekken is er valbescherming aangebracht en kan iedereen er bovenop.

Het landschapskunstwerk bij de kruising van de Spijkweg en Bremerbergdijk had in 2018 geopend moeten worden als een ode aan honderd jaar Zuiderzeewet. De creatie van kunstenaar Bob Gramsma was echter pas eind 2019 klaar.

Spijlen

Na een paar dagen plaatste de gemeente Dronten er een hek voor. Het kunstwerk was te makkelijk te betreden en mensen zouden er van af kunnen vallen. Provincie, gemeente en kunstenaar werden het uiteindelijk eens over het plaatsen van spijlen van 1.30 meter. Deze zijn de afgelopen week geplaatst.

DeDrontenaar.nl sprak twee bezoekers, afkomstig uit Huizen. Zij zijn dolenthousiast over het kunstwerk, maar vinden dat de spijlen niet nodig zouden moeten zijn: „Gewoon je gezond verstand gebruiken.” Zelfs het bordje, dat waarschuwt dat betreden op eigen risico is, vinden ze zonde.