Roelf Raterink (PvdA)
Roelf Raterink (PvdA) ©maartenheijenk.nl

Gemeenteraad is unaniem: Gezondheidscentrum op locatie Koetshuis is prima plan

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De voltallige gemeenteraad staat in principe positief tegenover het plan om een gezondheidscentrum te bouwen op de locatie waar nu nog Het Koetshuis staat. Alleen PvdA en D66 hebben vraagtekens, omdat het winkelcentrum niet middenin het dorp ligt.

De maatschap van huisartsen in Biddinghuizen wil een nieuw gezondheidscentrum bouwen en denkt aan de plek van het Koetshuis. De gemeenteraad is enthousiast. „Als men vindt dat het Koetshuis de meest geschikte locatie is, wie zijn wij dan om er iets anders van te vinden”, zei Roelf Raterink van de PvdA.

Raterink vroeg zich af of het niet aan de inwoners van Biddinghuizen moet worden voorgelegd. Daar waren Chantal Sijtsma (Leefbaar Dronten) en Lazise Hillebregt (D66) het mee eens: „Het gaat er vooral om wat de Biddinghuizenaar wil.”

Logische plek?

Hillebregt was één van de weinigen met lichte twijfels over de locatie. Ze wees op Swifterbant, waar het gezondheidscentrum middenin het dorp ligt en niet het winkelcentrum: „Als Biddinghuizen uitbreidt, is dit dan nog steeds de meest logische plek? Hoe toekomstbestendig is dit?” 

Ze sloot daarmee aan op Raterink: „Zelf had ik het in De Graafschap gedacht, dan ligt-ie op een gegeven moment middenin het dorp.”

Betaalbaar

Peter Duvekot (SP) kan zich vinden in het plan om het gezondheidscentrum te combineren met woningbouw ‘om het betaalbaar te maken’. De PvdA hoopt dat de kosten voor de gemeente Dronten ‘niet uit de klauwen lopen’.

Het ging donderdag echter nog niet over geld, het ging alleen over een voorlopige mening van de gemeenteraad over de plek. „En ik mag concluderen dat de raad positief is over de locatie”, zo vatte wethouder Ton van Amerongen (VVD) het samen.

Gezondheidscentrum Biddinghuizen