De Scharrelberg in Biddinghuizen.
De Scharrelberg in Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl

Open huis bij dierenpark De Scharrelberg vanwege 40-jarig bestaan

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Dierenpark De Scharrelberg houdt zaterdagmiddag (19 juni) van twee tot vier uur een open dag ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan. De middag begint met de onthulling door burgemeester Jean Paul Gebben van een door de inwoners van Biddinghuizen aangeboden cadeau.

In de jaren zeventig was er al een klein dierenpark in Biddinghuizen. Achter de winkel van Rikken, op de plek waar nu zo’n beetje de Lidl is, was een bosschage met een weitje. Een akkerbouwer begon daar met wat konijnen, kippen en eenden. In de weekeinden kwamen vrijwilligers om mee te helpen.

Gouden greep

Hier ontstond het idee om een mooiere plek te zoeken. Jurrien Alting, toen voorzitter van Dorpsbelangen, maakte dit mogelijk. Uiteindelijk stelde de gemeente een perceel beschikbaar. Die plek wordt nog steeds gezien als een gouden greep: „Iedereen weet hoe mooi de Scharrelberg nu ligt.”

Op de Scharrelberg lopen veel soorten dieren, zoals hangbuikzwijnen, wallaby’s, dwerggeiten, alpaca’s, eenden, ganzen, schapen, oussantschapen, parel- en zijdehoen, duiven, konijnen, ganzen, paarden, zwanen en een pauw. De Scharrelberg wordt draaiende gehouden door zes vrijwilligers. Zij onderhouden het terrein en verzorgen de dieren.

Anderhalf jaar gesloten

Door corona is de Scharrelberg anderhalf jaar gesloten geweest voor publiek. Ondanks de sluiting hebben veel inwoners van Biddinghuizen het park vanaf de buitenkant bezocht, de dieren bekeken en gezien dat er veel dieren geboren zijn.

Nu de maatregelen zijn versoepeld, is het weer mogelijk bezoekers binnen de hekken te ontvangen. Dat gebeurt dus zaterdagmiddag. Er is een rondwandeling door het park en door middel van een vragenlijst komt iedereen meer te weten over het dierenpark.

Afbeelding
De Meerpaal uitverkocht voor 'Postnatale Expressie' van Nienke Plas 1 uur geleden
Urk
Wat is er dinsdag te doen? Alzheimer, Urk, Odd Fellows, Dorpsbelangen Swifterbant 2 uur geleden
Afbeelding
Rietweg acht weken in beide richtingen afgesloten 2 uur geleden