Kermis, dorpsmaaltijd, feestavond en religieuze bijeenkomst in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het Opdreef Festival in Biddinghuizen gaat door. Het bestuur van evenementenstichting De IJsvogel heeft besloten dat het festival gehouden wordt van in het eerste weekeinde van oktober. „We werken hard aan het programma”, vertelt Dennis van der Jagt.

Het is in ieder geval zeker dat er vanaf woensdag 29 september een kermis is. Verder komt er een feesttent, waarin op zaterdag een dorpsmaaltijd en een feestavond wordt gehouden. Ook is er op zondag een interreligieuze bijeenkomst. „En daarnaast zijn we met heel veel bezig, maar dat is allemaal nog niet definitief”, aldus Van der Jagt.

Het Opdreef Festival wordt gewoonlijk voor de zomervakantie gehouden en kende de laatste keer ook een sleepbotenfestival (zie video). Vorig jaar kon het door corona niet doorgaan. Toen recentelijk bekend werd dat de coronamaatregelen versoepeld zouden worden, besloot De IJsvogel zich te richten op oktober. Deze week werd de knoop definitief doorgehakt. „Maar we richten ons deze keer wel puur en alleen op het weekeinde”, legt Dennis van der Jagt uit.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden