Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Rotary schenkt Biddinghuizen 4 jeu-de-boulesbanen: „Met elkaar samen bezig zijn”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Aan de voet van de kerktoren in Biddinghuizen zijn tien mannen zaterdag hard aan het werk. Rotaryclub Dronten steekt de laatste weken de handen uit de mouwen. Eerst realiseerden ze bij de Flevo-Scouts in Dronten een nieuwe kampvuurplaats, momenteel leggen ze nieuwe jeu de boulesbanen in Biddinghuizen aan.

De jeu-de-boulesclub in Biddinghuizen bestaat al 32 jaar en heeft momenteel vier banen bij Het Koetshuis. De activiteiten vanuit het oude dorpshuis verhuizen binnenkort naar het nieuwe multifunctionele gebouw ‘De Binding’. Ook de petanque verhuist.

Geen sinecure

„Wij als Rotarclub vonden het een mooie uitdaging om de jeu-de-boulesclub in Biddinghuizen te helpen bij die verhuizing”, legt coördinator Jan van de Wiel uit. Die aanleg is geen sinecure: „We hebben eerst alle tegels eruitgehaald en alles uitgegraven, we zijn nu bezig met de drainage, daarna komen er rondom de banen nieuwe banden en dan maken we volgende week alles spiegelglad en komt er een deklaag op.”

De Rotaryclub levert niet alleen mankracht, maar verzorgt ook het materiaal. „De club krijgt vier kant-en-klare banen”, vertelt Van de Wiel. De firma Van Werven stelt de machines gratis ter beschikking en de gemeente geeft een subsidie. „Zo kun je met elkaar heel wat doen voor de gemeenschap!”

Supermooi

De oud-voorzitter van Dorpsbelangen Biddinghuizen is sowieso blij met de De Binding: „Het heeft heel veel tijd, inzet en doorzettingsvermogen gekost van heel veel vrijwilligers. Maar we krijgen een prachtig resultaat, dat kan ik je beloven. Echt supermooi!”

Wat is voor de Rotaryleden de kick van zo’n project? „Met elkaar samen bezig zijn is weer eens wat anders dan bij de club zitten”, antwoordt de coördinator, „Het mooie is om dit samen met elkaar te doen en straks met elkaar een biertje te drinken als het klaar is. En dan in de toekomst genieten als de mensen hier aan het spelen zijn.”

Alles bij de hand

De jeu-de-boulesclub heeft 35 à 40 leden. „Dat zijn vooral ouderen. Ze komen hier op een hele mooie zichtlocatie, dus wie weet komen er straks wat jongere leden bij”, aldus de rotaryman. Het nieuwe terras van horecabedrijf ‘De Buurman’ maakt het voor de jeu-de-boulers extra aantrekkelijk: „Je hebt hier alles bij de hand.”

Het zou zomaar kunnen dat de club op de nieuwe locatie een nieuw lid krijgt in de persoon van Jan van de Wiel. „Wij hebben twee weken gelden met de Rotary geoefend op de oude baan om te kijken waar we mee bezig gaan. Je moet even de regels weten, maar het ik vind het leuk!”


Foto’s: ©maartenheijenk.nl


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden