Daniëlle van der Jagt
Daniëlle van der Jagt eigen foto Brandweer Flevoland

Opa en vader van Daniëlle zaten bij de brandweer: „Met de paplepel ingegoten”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Daniëlle van der Jagt is samen met haar vader brandweervrijwilliger in Biddinghuizen. Ook haar opa zat bij de brandweer. „De brandweer is er met de paplepel ingegoten”, zegt ze. Biddinghuizen kan wel wat nieuwe vrijwilligers gebruiken en dus doet Daniëlle een oproep om zich aan te sluiten.

Daniëlle is 25 jaar en woont al haar hele leven in Biddinghuizen. In navolging van haar opa en vader, startte ze op twaalfjarige leeftijd bij de jeugdbrandweer, om als achttienjarige direct door te stromen naar het brandweerkorps van Biddinghuizen.

De enige vrouw

In Biddinghuizen is Daniëlle op dit moment nog de enige vrouw bij de brandweer. „In het dorp weten de meeste mensen wel dat ik bij de brandweer zit, maar daarbuiten wordt regelmatig verbaasd gereageerd.”

„Daaraan merk ik dat het nog niet vanzelfsprekend is dat je als vrouw bij de brandweer zit. Wel jammer, want het is supergaaf om te doen! De sfeer binnen de groep is heel goed, de werkzaamheden zijn divers en het is een uitdaging om, ongeacht de situatie, met elkaar tot een oplossing te komen.”

Onregelmatige diensten

In het dagelijks leven is Daniëlle airside operations officer bij Lelystad Airport. „Een leuke, afwisselende baan met onregelmatige diensten. Dat betekent dat ik de ene keer ’s ochtends en de andere keer ’s avonds beschikbaar ben voor de brandweer in Biddinghuizen of Almere waar ik gekazerneerde diensten draai als vrijwilliger.”

Het meest bijzondere moment bij de brandweer ervoer Daniëlle een paar jaar geleden tijdens een grote brand in een winkelcentrum in Lelystad. „Ik ging samen met mijn vader het complex binnen via de achterzijde. Toen we eenmaal binnen tussen de vlammen stonden, keken we elkaar aan en dachten we allebei hetzelfde: „Wat gaaf en bijzonder dat we dit werk samen mogen doen.”

.

Iets voor jou?

Oproep Brandweer Flevoland: „Wil jij ook graag iets doen voor jouw dorp? Horen bij een groep vrijwilligers die echt voor elkaar staat? Neem dan contact op met Ted van de Wint (coördinator Brandweerzorg) via tel: 06 5187 8802 of stuur een mail naar: t.vandewint@brandweerflevoland.nl.. Brandweer Flevoland zoekt op dit moment vrijwilligers voor verschillende posten. Meer informatie over werken bij de brandweer vind je op: https://www.brandweer.nl/flevoland/.”

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden