De Gooise weg richting Biddinghuizen.
De Gooise weg richting Biddinghuizen. Foto: Maps

Provincie kapt bomen tussen Biddinghuizen en Zeewolde

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - In Zuid- en Oost-Flevoland ziet de provincie steeds vaker lengtescheuren in het asfalt van provinciale wegen. Deze scheuren ontstaan in droge periodes en komen vooral voor op plekken waar bomen direct langs de weg staan. Deze scheuren zijn gevaarlijk voor het verkeer. De provincie, als wegbeheerder verantwoordelijk voor veilige wegen, gaat daarom bomen weghalen bij de Gooiseweg (N305).

Dit kan verkeershinder opleveren van maandag 20 februari tot en met vrijdag 10 maart. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf 9:00 tot en met 15:00 uur.

Hinder voor het verkeer

Vanaf maandag 20 februari tot en met vrijdag 10 maart worden er bomen gekapt op de Gooiseweg (N305). Er wordt gestart bij het Trekkersveld bij Zeewolde. Daarna worden de bomen verwijderd ter hoogte van het tankstation Zeewolde Zuid tot en met de kruising verkeerslichten Gooiseweg (N305) / Larserweg (N302). Er is tijdens de kap van de bomen een halve rijbaan minder voor het verkeer. Op bepaalde tijden (drukke momenten) zijn verkeerregelaars op het fietspad aanwezig om het verkeer langs de werkzaamheden te loodsen.

De bomen langs de langs de afrit van de Gooiseweg (N305) richting de Karekietweg (Biddinghuizen) worden ook gerooid. Om dat te kunnen doen wordt de afrit van de Gooiseweg richting Biddinghuizen naar de Karekietweg tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Er wordt een omleidingsroute ingesteld via Nonnetjesweg/ Mosselweg. Deze werkzaamheden staan voorlopig gepland vanaf maandag 6 maart tot en met 10 maart.

Afbeelding
Voetbalcompetitie begint voor Dronter ploegen met louter gelijkspelletjes 1 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hillebracht hijst vlag voor een 'groene, eerlijke en betere wereld' 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Dronten legt al ruim 3 ton opzij voor eerste grote uitbreidingsplannen 22 uur geleden