Welkom in Biddinghuizen.
Welkom in Biddinghuizen. Foto: ©maartenheijenk

Dorpsbelangen Biddinghuizen: Hopen dat de jongeren een plek krijgen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen Biddinghuizen schreef een nieuwjaarsgroet. Voorzitter Dyane van Bavel kijkt vooruit naar diverse jubilea in het dorp en de toekomstvisie voor Dronten. Haar wensen gaan onder andere over het openbaar vervoer en het onderdak voor jongeren.

De letterlijke tekst van de nieuwjaarsgroet van Dorpsbelangen Biddinghuizen:

Het spectaculaire 60-jarig dorpsfeest heeft het afgelopen jaar vele mensen aangezet om actief deel te nemen of als vrijwilliger mee te werken aan het mooie festijn. Dyane van Bavel, voorzitter van Dorpsbelangen Biddinghuizen: ‘In 2024 bestaan diverse verenigingen, koren en de kerken 60 jaar. We vieren hun jubilea graag mee.’ 

Verenigingsleven

Het is mooi hoe bij het ontstaan van het dorp de pioniers het verenigingsleven hebben opgericht. En het afgelopen jaar mochten wij ervaren hoe die pioniersgeest nog steeds mensen met elkaar verbindt, met het dorpsfeest als resultaat. Zo is Biddinghuizen niet alleen een dorp waar het fijn wonen en leven is, maar waar ook mooie herinneringen worden gemaakt. 

Wij wensen alle inwoners dit nieuwe jaar dezelfde energie en enthousiasme toe in de voorbereidingen van de komende festiviteiten en hopen dat vele bewoners het verenigingsleven omarmen, hun steentje bijdragen en hiervan gaan meegenieten. 

Toekomstvisie

Tegelijkertijd houden we ons het komende jaar bezig met de plannen die het afgelopen jaar op de algemene vergaderingen besproken zijn. Ook denken wij mee met de Toekomstvisie Dronten 2050. 

U kunt ook meedoen en krijgt van de gemeente een uitnodiging voor het Dronter Toekomstberaad. Verder houden wij ontwikkelingen rond het dorp in de gaten.

Goed OV

Uiteraard heeft Dorpsbelangen een aantal wensen voor 2024. Ten eerste is het belangrijk dat nu de vakantie is afgelopen, de problemen met het busvervoer zijn opgelost en de kinderen weer op tijd op school zijn. 

Met het ingaan van de nieuwe dienstregeling met een nieuwe aanbieder, waren de afgelopen weken nog vele kinderziektes. Mochten er alsnog problemen zijn, verzoeken wij deze door te geven aan Rover, Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer, die de belangen van OV-reizigers behartigt.

Jongeren

Verder hopen wij dat de jongeren een plek gaan krijgen waar zij zich thuis mogen voelen. We zijn blij dat De Kans weer een mooie ruimte heeft. En we wensen dat De Binding straks weer het kloppend hart van het dorp wordt. Daar zetten we ons voor in. 

Daarnaast zijn we benieuwd naar de goede ideeën die iedereen voor het dorp kan indienen bij Windfondsen Dronten. Deze stichting kan voor de financiering zorgen. Dyane van Bavel: ‘We kijken ernaar uit om dit jaar, samen met de vrijwilligers, partners en dorpsgenoten, ons weer in te zetten voor Biddinghuizen.’

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 20 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 21 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 21 uur geleden