Werkzaamheden in zwembad De Alk in het kader van NLdoet.
Werkzaamheden in zwembad De Alk in het kader van NLdoet. Archieffoto © Maarten Heijenk

Dorpsbelangen houdt zich op de vlakte over De Alk: “Dat is aan de inwoners”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Als het aan B en W ligt, gaat er 1,4 miljoen naar Biddinghuizen voor het opknappen van openluchtzwembad De Alk. Het dorp mag het geld echter ook ergens anders voor gebruiken. De vereniging Dorpsbelangen wil graag een rol spelen in de besluitvorming, maar doet geen uitspraak over het zwembad of ‘iets anders’. 

Het bestuur van Dorpsbelangen Biddinghuizen schrijft in een persbericht een ‘faciliterende rol’ te willen spelen: “Het is aan de inwoners van Biddinghuizen om een keuze over de toekomst van De Alk te maken, niet aan Dorpsbelangen”, meent het bestuur, “Wij kunnen het gesprek over de toekomst faciliteren. Dat doen wij graag. Maar wij maken niet de keuze. Dat is aan de inwoners!”

Waardering

De vereniging is blij dat er iets gebeurt rond het zwembad. Bovendien waardeert Dorpsbelangen de keuze van B en W om de inwoners erbij te betrekken: “Dit doet recht aan de meningen maar ook emoties van vele inwoners die zich al jarenlang met deze discussie verbonden voelen.”

De gemeenteraad neemt 29 februari een beslissing over het voorstel van burgemeester en wethouders. Dorpsbelangen Biddinghuizen houdt op 3 april haar voorjaarsvergadering. Het bestuur wil het onderwerp dan op de agenda zetten.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 20 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 21 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 21 uur geleden