Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk

Dorpsbelangen Biddinghuizen vreest dat chillpoint op 1 mei nog niet open gaat

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft er nog weinig vertrouwen in dat het chillpoint voor het jongerenwerk aan De Dreef op 1 mei daadwerkelijk open gaat. Dat schrijft bestuurslid Mariëlle Steeneveld in onderstaand persbericht.

Persbericht Dorpsbelangen Biddinghuizen:

De Dreef 5. Vanaf 1 mei kan eindelijk het jongerenwerk van De Meerpaal hier in Biddinghuizen aan de slag in het Chillpoint. Dat meldt wethouder Duvekot na vragen van de gezamenlijke fracties in de gemeenteraad van Dronten. Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft er nog weinig vertrouwen in dat deze datum wordt gehaald.

Geen enkele activiteit

Dagelijks lopen bestuursleden van Dorpsbelangen Biddinghuizen bezorgd langs deze locatie. “We zien tot nu toe geen enkele activiteit waaruit we kunnen opmaken dat eindelijk het Chillpoint daar open kan.”

Al een jaar huurt de gemeente Dronten deze locatie als noodoplossing, zodat De Meerpaal hier twee functies kan huisvesten: Inloophuis De Kans én het Chillpoint als thuisbasis voor de jongeren van Biddinghuizen.  

Alleen is die jongerenplek nog steeds niet open, ondanks alle signalen die De Meerpaal kreeg. De jongeren en bezorgde ouders hebben zelf aan de bel getrokken en staan in contact met de gemeenteraad die vragen aan het college stelde. Ook Dorpsbelangen neemt het al geruime tijd voor de jongeren op richting De Meerpaal, de gemeente, de raad, de media en via eigen kanalen.

Er gebeurt nog niks

Er is twijfel dat deze week de opening gehaald wordt. Dorpsbelangen: “Er gebeurt ter plaatse op dit moment in elk geval nog niks. En zelfs als de jongeren er deze week binnen mogen dan zou dat ook alleen maar aantonen dat dit blijkbaar binnen een paar dagen te regelen was geweest.” Het Chillpoint had er naar hun mening al lang kunnen en vooral moeten zijn.

“Het is dankzij een betrokken inwoner dat de jongeren nu niet op straat staan. Ze worden nu opgevangen in een vervallen bedrijfsloods, die daar vanzelfsprekend niet geschikt voor is. Maar het is beter dan niets.”

Chillpoint