Geen tent en geen muziekfestival tijdens Meerpaaldagen: „Het is ondoenlijk”

Cultuur

DRONTEN - Het bestuur van stichting Pro Dronten heeft besloten de Meerpaaldagen 2021 te annuleren. In ieder geval komt er geen tent en geen muziekprogramma. Wel wordt er nog gekeken naar de mogelijkheden voor een alternatief dagprogramma.

Het muziekevenement mag volgens het stappenplan van de Rijksoverheid alleen georganiseerd worden met toegangstesten. „Het is ondoenlijk om van de omwonenden en de ondernemers rondom het Meerpaalplein te vragen zich voor alle dagen te laten testen”, stelt de organisatie, „Daarbij is het Meerpaalplein niet 24 uur volledig af te sluiten zodat een controle van toegangstesten onmogelijk is. Het zou ook veelgevraagd zijn aan alle bezoekers zich 24 uur voor iedere dag te laten testen.”

De Meerpaaldagen worden georganiseerd met vrijwilligers. „Om aan hen, naast al het andere werk, te vragen ook nog controles uit te voeren is niet te doen”, aldus de stichting.

Te groot risico

„We hadden de Meerpaaldagen natuurlijk graag op traditionele wijze gevierd”, vertelt interimvoorzitter Sonja Zimmerman, „Omdat het vaccinatietempo hoog ligt, waren de verwachtingen veelbelovend. Echter maakt de opzet van de Meerpaaldagen in combinatie met de testsamenleving en de 1,5 meter afstand het dit jaar nog niet mogelijk.”

De Meerpaaldagen worden georganiseerd dankzij sponsoren. „Veel van hen hebben een lastige periode”, schrijft het bestuur, „Opnieuw vinden wij het niet gepast om aan alle sponsoren een financiële bijdrage te vragen. Ondanks innovatieve ideeën en enkele toezeggingen van ondernemers is het financiële risico te groot.”

Heel teleurstellend

Het bestuur vindt het heel teleurstellend dat het evenement, dat ontmoeting en verbinding betekent voor de inwoners van Dronten, wederom een jaar wordt uitgesteld. Zimmerman: „Ondanks alles gaan wij de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet. Wij staan achter ons besluit en gaan met opgeheven hoofd en opgewekt verder met de organisatie en uitvoering van De Meerpaaldagen 2022.”

!