Afbeelding
Picasa

Vlot tempo en gevarieerde show bij Amor Musae

Cultuur

SWIFTERBANT - Muziekvereniging Amor Musae kan terugkijken op een zeer geslaagde uitvoering. De optredens wisselden zich in vlot tempo af en waren zeer gevarieerd. De grote zaal in de Hoeksteen was tot achteraan gevuld met zeer enthousiast publiek.

Verslag Jaarlijkse uitvoering geschreven door Amor Musae:

De avond, die stond in het teken van beroepen, werd geopend door binnenkomst van alle drie de afdelingen van de vereniging nl. brassband, malletband en twirlgroepen. Het lied Rolling in the Deep van Adéle werd met overtuiging door zo'n 50 muzikanten tegelijk ten gehore gebracht en opgeluisterd door de dansende en kleurig uitgedoste twirlmeisjes.

Direct na de opening nam JAM (Jeugdbrassband Amor Musae) plaats op nhet podium. Onder leiding van dirigent Martijn de Lange-Duijster speelden zij enkele vlotte muziekstukken die door de jeugd zelf werden aangekondigd. Tijdens het laatste nummer ?Who Are You?? was er een beamerpresentatie waarop de kinderen lieten zien wat zij later misschien zouden worden.

Brassband

De 30-koppige brassband (ook onder leiding van Martijn) sloeg een prima figuur met o.a. ?Lord Tullamore? van Carl Wittrock. Na het optreden van de brassband volgde een verraassing. Tia Bosga-Spriensma werd naar voren geroepen. Zij werd kreeg een speldje en oorkonde van de KNFM uitgereikt wegens 40-jarig lidmaatschap van de brassband. Bijzonder was dat zij werd toegesproken door haar 2 dochters. Tia komt uit een echte muziekfamilie. Haar vader was ook ook lange tijd lid van brassband Amor Musae en de dochters Evelien en Ilonca zijn resp. lid van brassband en malletband en doen beiden aan twirling.

Tijdens het changement op het podium bracht de nieuwe blazersensemble ?BEAM? met ?t Dondert en 't Bliksemt? de zaal in opperste feeststemming. Deze band kan ingehuurd worden bij allerlei gelegenheden om geld in hat laatje van de vereniging te brengen.

Verrassend en afwisselend

Het optreden van de malletband o.l.v. Ciska Terpstra was zeer verrassend en afwisselend. Zij speelden leuke slagwerkmuziek met de hele groep maar ook de jeugd STAMB (Starters AmorMusae Malletband) liet van zich horen. Het stuk ?Alle Gekheid op een Stokje? werd uitgevoerd door vier leden, uitgedost in militaire uniformen. Dit was een humoristische combinatie van jongleren en trommelen. De stokjes werden bliksensnel doorgegeven van de een naar de ander terwijk ze ook nog een goed stuk slagwerk lieten horen. Chanine van Willigen en Alice Winters speelden een prachtig duet op marimba.

Twirlgroepen

Na de pauze volgde er een non-stop show door de twirlgroepen. De jongsten dansten op de muziek van Pieter Post en waren geheel in stijl gekleed. Ook deze show was vlot en sprankelend. Het enthousiasme straalde ervan af.

Tot slot speelde de hele vereniging nog een keer Rolling in the Deep en werden zij beloond met een staande ovatie.