Wilco Steeneveld

Weense nieuwjaarstraditie wortelt in Dronten

Cultuur

DRONTEN - Het Nieuwjaarsconcert vanuit Wenen is een vaste waarde aan het begin van het nieuwe jaar. Eenzelfde vaste waarde is in Dronten aan het ontstaan, want een aantal muziekverenigingen geeft haar eigen nieuwjaarsconcert. Al meerdere jaren brengt dit concert een aantal honderden bezoekers naar de Meerpaal.

Alle muziekverenigingen van de gemeente Dronten nemen deel aan dit concert: Amor Musae uit Swifterbant, Harmonie Eendracht uit Dronten en Maris Sonores uit Biddinghuizen, in samenwerking met De Meerpaal.

Een bijzondere avond

"Net als de afgelopen jaar belooft dit nieuwjaarsconcert een bijzondere avond te worden waarin de deelnemende verenigingen een afwisselende show zullen voorschotelen, die past in de nieuwjaarstraditie", aldus Hilbert Buist van Harmonie Eendracht Dronten.

"Een gezellige avond vol passie, plezier en prestatie met een knipoog naar het nieuwjaarsconcert in Wenen. Sfeervolle walsen, bekende marsen en moderne blaasmuziek! Zo zal Eendracht een medley van het bekende ballet de Notenkraker vertolken."

Alle orkesten samen

Als afsluiter van het concert gaan traditiegetrouw alle orkesten samen tot één supergroot orkest. Dit jaar onder leiding van de dirigent van Amor Musae. Onder andere de hitkraker Music van John Miles passeert de revue. Evenals de bekende openingstune van het Andre Rieu Orkest, the 76 trombones.

Het concert vindt plaats in de theaterzaal van De Meerpaal in Dronten, op zaterdag 17 januari om 20.15 uur.