Tegenvallende belangstelling bij de editie van vorig jaar.
Tegenvallende belangstelling bij de editie van vorig jaar. ©maartenheijenk.nl

Ambitieus popfestival ‘Lust for Live’ in Dronten gaat dit jaar niet door

Cultuur

DRONTEN - Het popfestival ‘Lust for Live’ gaat dit jaar niet door. ,,Wij zien geen kans om een kwalitatief en Lust for Live-waardig festival neer te zetten’’, meldt organisator Ab Zonneschijn in een persbericht.

In 2014 werd de eerste editie van het festival gehouden bij XL De Ateliers. Vorig jaar verhuisde het evenement naar het grotere poppodium Nirwana.

Het was de droom van de organisatoren Ab Zonneschijn en André Aarssen om door te groeien naar een groot festival met tussen de vijf- en tienduizend mensen. Vorig jaar hoopten Zonneschijn en Aarssen op 400 bezoekers en die kwamen er bij lange na niet.

Keihard terugkomen

De afgelasting in 2016 betekent niet dat de organisatoren er definitief een punt achter zetten: ,,In het laatste weekend van september 2017 komen wij keihard terug met een een fantastische derde editie van het Lust for Life festival.’’

Het festival moest een alternatief worden voor de Meerpaaldagen. Terwijl er bij de Meerpaaldagen aan de ene kant grote namen en aan de andere kant coverbands staan, zocht Lust for Live naar bands met een eigen geluid: ,,Wij willen jonge, regionale bands een podium bieden met daarnaast een paar bekende headliners.’’

Lust for Live