Jaap Oosterveld (ChristenUnie)
Jaap Oosterveld (ChristenUnie) ©maartenheijenk.nl

Ideeën van Breemhaar komen te laat; geen sprake van nieuwbouw gemeentehuis

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Jaap Oosterveld heeft woensdag een kop koffie gedronken met ondernemer Meine Breemhaar, die vorige week in DeDrontenaar.nl beweerde dat nieuwbouw van het gemeentehuis veel goedkoper is dan renovatie. De wethouder heeft in dat gesprek gezegd dat er van nieuwbouw geen sprake kan zijn.

De gemeenteraad hikte vorige week donderdag aan tegen de door B en W berekende kosten van renovatie: 24,9 miljoen euro. Daarom werd besloten dat er enkele scenario’s worden uitgewerkt, waaruit de gemeenteraad in februari een keuze mag maken.

Geen nieuwbouw

Bij die scenario’s gaat het echter alleen om hoe ingrijpend de verbouwing wordt. Nieuwbouw wordt niet één van die keuzemogelijkheden. „We gaan uit van deze plek aan het Meerpaalplein en dus niet van andere locaties zoals aan De Noord of bij het station”, aldus Oosterveld.

Meine Breemhaar, eigenaar van Mac3Park, had de suggestie gedaan om het huidige gemeentehuis te verkopen. Hij sprak de voorkeur uit voor een nieuw gemeentehuis tussen het station en het centrum. Dit zou volgens Breemhaar leiden tot een besparing van vele miljoenen.

Te laat

Jaap Oosterveld zegt in een reactie dat het simpelweg te laat is voor de ideeën van de ondernemer. De gemeenteraad was vorige week namelijk kritisch, maar hield wel vast aan het uitgangspunt dat het bestaande gemeentehuis wordt gerenoveerd.

De diverse scenario’s voor die renovatie worden de komende drie maanden uitgewerkt. De wethouder erkent dat dit een krappe termijn is: „Want de kerst zit er ook tussen. Maar we gaan ons stinkende best doen. We hebben al heel veel informatie verzameld en er wordt inmiddels al volop aan gewerkt.”

Snelheid er in houden

De kritische houding van de gemeenteraad gaat tot enige vertraging leiden. Oosterveld hoopt toch dat de bouw in de tweede helft van 2019 kan beginnen: „Wat dat betreft zitten we een beetje in een spagaat, want hoe langer je wacht, hoe meer de bouwkosten stijgen. We kiezen dus voor zorgvuldigheid, maar we willen ook de snelheid er in houden.”

Verbouwing gemeentehuis