Afbeelding

Gemeente Dronten trad op tegen zwembadje Gaffelstraat vanwege ‘risico op verdrinking’

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft de afgelopen week opgetreden tegen een zwembadje aan de Gaffelstraat. Het leidde tot enige ophef. B en W schrijven nu aan de gemeenteraad dat het ‘risico op verdrinking’ aanleiding was om in te grijpen.

Op het moment dat medewerkers het zwembadje aantroffen, werd er een briefje door een brievenbus gedaan ‘dat het niet is toegestaan om een zwembad in de openbare ruimte te plaatsen en het verzoek om deze te verwijderen’.

Enkele dagen later is er een gesprek geweest. Naar aanleiding daarvan kregen de initiatiefnemers een brief met de mededeling dat het badje weg moest.

Openbare veiligheid

Het gemeentebestuur schrijft aan de raad volledig in haar recht te staan. Vanwege de ‘openbare veiligheid’ werd besloten geen ontheffing te verlenen. „Vanaf het moment dat we het zwembad hebben geconstateerd, moesten we hiertegen optreden”, vinden B en W, „Met die reden hebben we direct gehandeld.”

Volgens het college is er dinsdag met de initiatiefnemers gesproken in het gemeentehuis: „Dit heeft er in geresulteerd dat we nu samen kijken naar een oplossing voor de speelbehoefte van de buurt.” Daarbij gaat het volgens B en W niet alleen om de zomervakantie: „Maar het jaar rond.”

Abonneer gratis

op de digitale krant