Een tekening van het plan voor De Boeg met vooraan rechts de voormalige bedrijfswoning.
Een tekening van het plan voor De Boeg met vooraan rechts de voormalige bedrijfswoning. screenshot bestemmingsplan

Plan voor woningbouw De Boeg iets aangepast na bezwaren uit bedrijfswoning

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft het bestemmingsplan voor het voormalige tuincentrum De Boeg iets aangepast. Dit is gebeurd aan de hand van het bezwaarschrift van de bewoners van de voormalige bedrijfswoning.

Op de hoek van De Boeg en De Stag staat de woning, die vroeger bij het tuincentrum hoorde. Nu dat tuincentrum is gesloopt, begrijpen de bewoners dat er woningbouw voor in de plaats komt. Daar zijn ze ook niet op tegen.

Woon- en leefgenot

Wel zijn de bewoners bang voor de inbreuk op hun woon- en leefgenot. De bezwaren richten zich op de afstand van de bebouwing tot aan hun woning: „Hierdoor zal de lichtinval in de woning en in de tuin flink verminderen.” Ook noemen ze in hun bezwaarschrift de inkijk en het verdwijnen van hun vrije uitzicht.

Het was het enige bezwaarschrift tegen het woningbouwplan, dat bij de gemeente is binnengekomen. Op basis hiervan is het plan op een aantal details bijgesteld, maar de hoofdlijnen blijven hetzelfde. Het bestemmingsplan wordt komende donderdag (3 december, 19:30 uur) besproken door de gemeenteraad.

De bedrijfswoning: