Verkiezingen in Dronten.
Verkiezingen in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten voorziet geen problemen bij Tweede Kamerverkiezingen

Gemeente

DRONTEN - Er zijn voldoende stembureauleden en locaties om veilig te kunnen stemmen. Dat schrijven B en W over de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. Ook financieel voorziet het gemeentebestuur geen probleem.

De VVD-fractie in de gemeenteraad had zich bezorgd getoond over de verkiezingen: „Want de veiligheidsmaatregelen hebben grote impact op de lokale organisatie, locaties en het aantal vrijwilligers.”

Het college stelt de liberalen gerust. Mede door een interne oproep onder ambtenaren lijken er genoeg stembureauleden en tellers te zijn. Ook zijn er voldoende locaties gevonden: „We hebben de inventarisatie van de locaties rond. Deze zijn allemaal geschikt om veilig te kunnen stemmen.”

Briefstemmen

De gemeente Dronten weet nog niet of er plekken komen om briefstemmen af te geven. Daarover heeft Den Haag nog geen informatie gegeven: „Vooralsnog gaan we ervan uit dat het gemeentehuis in ieder geval afgiftepunt wordt. We kijken nog naar afgiftepunten in de andere kernen.”

Wel vrezen B en W dat deze verkiezingen extra kosten met zich meebrengen. Maar de verwachting is dat dit wordt gecompenseerd door het Rijk.