Paul Vermast (li.) en medewerkers van de griffie in een verder lege raadszaal.
Paul Vermast (li.) en medewerkers van de griffie in een verder lege raadszaal. Anna van den Enden

Gemeenteraad vergadert voor ’t laatst in De Meerpaal; vanaf maart in gemeentehuis

Gemeente

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten heeft vanwege de verbouwing van het gemeentehuis sinds november 2019 vergaderd in De Meerpaal. Op 8 maart gaat het gemeentehuis weer open en daarom was De Meerpaal gisteren voor ’t laatst plaats van handeling.

Bij afwezigheid van burgemeester Jean Paul Gebben werd de vergadering voorgezeten door GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast. Hij was samen met de medewerkers van de griffie (het secretariaat) de enige die fysiek aanwezig was in De Meerpaal. De rest van de raad zat thuis achter de pc.

Bijzondere vergadering

Vermast noemde het ‘een bijzondere vergadering’: „Niet zozeer omdat burgemeester Gebben afwezig is en ik ‘m voorzit, maar omdat het de laatste keer is in De Meerpaal, ons tijdelijke onderkomen. Wij danken De Meerpaal voor de gastvrijheid en de goede zorgen.”

De raad heeft tot vorig jaar maart fysiek vergaderd in De Meerpaal. Daarna brak de corona los en waren er enkele vergaderingen waarbij alleen de woordvoerders in de raadszaal aanwezig waren. Rond de zomer werd er digitaal vergaderd, in september werd het weer even geprobeerd met alleen woordvoerders en sinds oktober gaat alles digitaal.

De Meerpaal

Video van de eerste vergadering in De Meerpaal in november 2019:


Verbouwing gemeentehuis