De personeelsingang aan de kant van de Deen-supermarkt.
De personeelsingang aan de kant van de Deen-supermarkt. Dick van de Graaf

Ambtenaren verlaten gemeentehuis straks ‘in meer transparante omgeving’

Gemeente

DRONTEN - Het gemeentehuis had in het verleden een personeelsingang aan de achterkant, de kant van de parkeerplaats. Bij de verbouwing is deze verplaatst naar de zijkant, de zijde van de Deen. Daar zit deze ingang volgens wethouder Roelof Siepel ‘minder verstopt’.

Het gemeentehuis moet enerzijds toegankelijk zijn voor het publiek. Anderzijds ligt er veel informatie achter slot en grendel. Daarom moet het gebouw beveiligd zijn en is er een toegangscontrole voor medewerkers. „Zodat bekend is wie er allemaal in het beveiligde deel zijn.”

Open uitstraling

De wethouder vertelt dat het gebouw door de ingang aan de zijde van de Schans een ‘meer open uitstraling’ heeft gekregen. De nieuwe locatie van de personeelsingang heeft ook voordelen voor medewerkers die het gebouw na werktijd verlaten: „Die komen nu in een wat meer transparante omgeving.”

In de aanloop naar de verbouwing hadden zowel de monumentencommissie als de welstandscommissie van de gemeente Dronten een vernietigend oordeel over wat zij de ‘tweede hoofdingang’ noemden. B en W legde beide adviezen naast zich neer.

Verbouwing gemeentehuis