Ingrid Paalman (ChristenUnie)
Ingrid Paalman (ChristenUnie) ©maartenheijenk.nl

ChristenUnie wil corona-troostboom in elk dorp: „Veel mensen verloren aan virus”

Gemeente

DRONTEN - De fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Dronten wil dat er in ieder dorp een monument komt vanwege corona: „Omdat we in onze gemeente inmiddels veel mensen hebben verloren aan het virus.”

Raadslid Ingrid Paalman denkt aan een ‘troostboom’ op een gepaste plaats in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Het moet overal een plek worden waar inwoners terecht kunnen voor troost, bewustwording en herinnering. Bij iedere boom stelt de fractie zich een ‘gelegenheidsplekje’ voor, zoals bijvoorbeeld een bankje.

Samenleving ontwricht

„Omdat het virus ook in Dronten zijn tol heeft geëist en nog steeds eist”, zo motiveert de ChristenUnie het voorstel, „Het Covid-19-virus heeft de samenleving voor een langere tijd op een ongekende wijze en in vele opzichten ontwricht. Veel inwoners hadden het afgelopen jaar te maken met moeilijkheden in velerlei opzicht. En voor nabestaanden was het vaak niet mogelijk om op een passende wijze afscheid te nemen.”

De fractie vindt dat de gemeente moet laten zien en voelen dat ze de inwoners steunt. Het voorstel wordt donderdag (25 maart, 19:30 uur) behandeld in een digitale raadsvergadering.