VIDEO | Dankzij Dronten weten ze waar ongeveer asbest zit in gemeentehuis Hoorn

Gemeente

DRONTEN - Het gemeentehuis in Hoorn wordt gerenoveerd en er zijn veel overeenkomsten met wat er in Dronten is gebeurd. Wethouder Roelof Siepel hoopt dat het de gemeente Dronten enig financieel voordeel oplevert: „Want er is tijdens onze verbouwing veel kennis opgedaan, die mogelijk bij een volgend project kan worden ingezet.”

De gemeentehuizen in Hoorn en Dronten lijken uiterlijk op elkaar en zijn ontworpen door hetzelfde architectenbureau. Ook in Hoorn was veel discussie over renovatie of nieuwbouw, ook in Hoorn was de gemeenteraad daarover verdeeld en ook in Hoorn gaat het over veel geld: 26,8 miljoen gulden. Het is dan ook niet vreemd dat projectleider Pieter van Kruistum na zijn klus in Dronten aan de slag is gegaan in Hoorn (zie video).

Volgens wethouder Siepel zijn er nog geen concrete afspraken tussen Dronten en Hoorn: „Maar we gaan wel kijken of we de onderzoeken, die wij hebben gedaan, kunnen delen.” Pieter van Kruistum zelf zei bij de opening van het gemeentehuis in Dronten al, dat Hoorn dankzij Dronten weet waar zo ongeveer het asbest zit.

Verbouwing gemeentehuis

.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden