Gemeente Dronten trekt 3,6 miljoen euro uit voor opknappen Rietweg in 2022

Gemeente

DRONTEN - Als het aan wethouder Roelof Siepel ligt, wordt de Rietweg in 2022 ingrijpend opgeknapt. Als de gemeenteraad in mei akkoord gaat, trekt de gemeente Dronten daar 3,6 miljoen euro voor uit.

De Rietweg ligt gedeeltelijk in de gemeente Lelystad, maar het grootste deel van elf kilometer ligt op grondgebied van de gemeente Dronten. Beide gemeenten worden al een aantal jaren geconfronteerd met verzakkingen. „Die zijn het gevolg van scheuren in de fundering van de weg”, legt Roelof Siepel uit, „En dat wordt dan weer versterkt door de langdurige droogte van de afgelopen jaren.”

De planning van de gemeente was om de weg in 2025 grootschalig te renoveren. „We staan nu voor de keuze om nog een aantal jaren lapwerk aan de weg uit te voeren om ‘m veilig te houden òf de geplande investering naar voren te halen.” B en W kiezen voor het laatste.

Fietspad en bomen

Tijdens het onderhoud gaat het wegdek eraf, wordt de fundering uitgegraven en opnieuw aangebracht en wordt daarna het wegdek er weer overheen gelegd. De wethouder kondigt aan dat er ook kritisch gekeken wordt of er nog wat veranderd moet worden aan het fietspad en de bomenrij.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met het plan, volgt er overleg met de agrarische ondernemers langs de Rietweg. Daarbij wordt geprobeerd de werkzaamheden zoveel mogelijk buiten het agrarische seizoen te laten vallen.

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 20 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 21 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden