VVD overweegt op de rem te trappen bij plannen voor nieuwe praktijkschool

Gemeente

DRONTEN - De gemeenteraad buigt zich vanavond over het voorstel om 4,8 miljoen euro uit te trekken voor een nieuwe praktijkschool aan het stationsplein. Het gaat de grootste fractie, de VVD, allemaal wat te snel. Zij wachten liever op het door wethouder Ton van Amerongen (VVD) beloofde beleidsplan voor gemeentelijke accommodaties.

Het bouwen van een nieuwe school is de laatste jaren een stuk duurder geworden. Zo kost de nieuwe praktijkschool bijna vijf keer zoveel als gepland. De gemeenteraad vroeg daarom in oktober een overzicht van de kosten van Ć lle accommodaties. Wethouder Van Amerongen deed de toezegging dat dit beleidsplan er uiterlijk april zou liggen (zie video).

Het is inmiddels mei. Op de vraag waar het beleidsplan blijft, antwoordt een gemeentewoordvoerder: ā€žNaar verwachting vindt hier in de tweede helft van 2021 besluitvorming over plaats.ā€

Wat zijn de consequenties?

Raadslid Paul Zuurendonk (VVD) overweegt om met het besluit over de nieuwe praktijkschool te wachten tot het beleidsplan klaar is. Hij vraagt B en W wat de consequenties voor de school zijn, als de raad deze maand nog geen beslissing neemt.

Zuurendonk wijst erop dat de praktijkschool de komende drie jaar nog wel goed zit. Vorige maand besloot de gemeente namelijk 330.000 euro te steken in het opknappen van de huidige locatie aan de Educalaan.

Praktijkschool

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 17 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden