Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Eerst vragen beantwoorden, daarna wil raad renovatie gemeentehuis pas bespreken

Gemeente

DRONTEN - De gemeenteraad zou donderdag nog één keer spreken over de renovatie van het gemeentehuis. De evaluatie  werd echter op het laatste moment van de agenda gehaald. Er waren nog te veel vragen.

Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering waren er nogal wat vragen gesteld over de verbouwing, die 25,7 miljoen euro kostte. Zo wilde de voltallige raad weten waarom hun eis van een continu toegankelijke leeskamer niet ingewilligd was.

Niet serieus genomen

Met name VVD en CDA wilden daarnaast nogal wat informatie. Zo vroeg de VVD naar de bijdragen van lokale ondernemers. Volgens het CDA is het budget voor de technische installaties overschreden. De christen-democraten waren ook kritisch over de inspraak van de bevolking: „Inwoners voelden zich overvallen en niet serieus genomen.” Verder vroegen zij hoe de gemeente inhoud gaat geven aan de nieuwe naam ‘huis van de gemeente Dronten’.

B en W gaven kort voor de vergadering schriftelijk antwoord op de meeste vragen. Voor de gemeenteraadsleden kwamen die antwoorden echter te laat om zich goed te kunnen voorbereiden. Daarom werd besloten het onderwerp op een later moment alsnog te bespreken.

Verbouwing gemeentehuis