In januari sloeg de dierenweide de eerste paal.
In januari sloeg de dierenweide de eerste paal. archieffoto

Nog geen harde toezeggingen over pioniersbarak: „In de nabije toekomst”

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Ton van Amerongen (VVD) doet nog geen harde toezeggingen over de planning voor de pioniersbarak. „Ik hoop dat we dit jaar tot zaken kunnen komen, waardoor we in de nabije toekomst kunnen beginnen met de bouw”, zei hij in antwoord op vragen van ChristenUnie-raadslid Marloes Hotting.

De laatste pioniersbarak in Dronten moest in 2012 wijken voor de aanleg van de Hanzelijn. Sindsdien spreekt de gemeente Dronten over de bouw van een replica.

Dierenweide

De ChristenUnie stelde de wethouder schriftelijke vragen over de voortgang, maar Hotting was ongeduldig en probeerde het woensdag tijdens een commissievergadering opnieuw. „We hadden gedacht het te combineren met de renovatie van de dierenweide”, reageerde de wethouder, „Dat liep te lang door en daarom besloten we het toch te splitsen. We zijn eerst aan de slag gegaan met de dierenweide. Dat gaat crescendo.”

„Daarna haakt de pioniersbarak aan”, vervolgde Van Amerongen, „De gesprekken daarover zijn gaande.” Gesprekspartner is vooral de stichting Geschiedschrijving Dronten.

Pioniersbarak