Dinand Ekkel - CDA
Dinand Ekkel - CDA ©maartenheijenk.nl

CDA ziet niets in lagere tarieven voor milieustraat: „Ik kan het niet meer volgen”

Gemeente

DRONTEN - 33% van de huishoudens in de gemeente Dronten komt nooit bij de milieustraat. Bij die milieustraat mogen inwoners jaarlijks 100 kilogram afval gratis storten. 57% van de huishoudens komt niet aan die drempel. Juist deze groep draait straks volgens het CDA op voor de lagere tarieven voor de milieustraat. Raadslid Dinand Ekkel is het daar niet mee eens.

Voorheen mochten Drontenaren jaarlijks 300 kilogram afval gratis naar de milieustraat brengen. Onder het motto ‘de vervuiler betaalt’ werd dit twee jaar geleden 100 kilogram. B en W en het grootste deel van de gemeenteraad willen dat deels terugdraaien. Het voorstel is dat de inwoners straks onbeperkt groen afval, schoon puin en schone grond kunnen storten. Het CDA sputtert tegen.

Er voor opdraaien

Linksom of rechtsom moet de verwerking van tuinafval, puin en grond betaald worden. Het CDA voorziet dat dit via de afvalstoffenheffing gaat. Dat betekent dat de inwoners, die nooit op de milieustraat komen, er voor opdraaien. „Ik kan het niet meer volgen”, klaagt Ekkel. Hij hoopt de rest van de gemeenteraad nog op andere gedachten te kunnen brengen.

Van de inwoners, die nooit op de milieustraat komen, storten sommigen wellicht hun extra afval in ondergrondse containers. „Die mensen zijn er ongetwijfeld, maar ik denk dat het een minderheid is”, aldus de CDA’er.

Milieustraat