Bij de parallelweg staan de borden klaar.
Bij de parallelweg staan de borden klaar. ©maartenheijenk.nl

Overheden zwijgzaam over weekendafsluiting parallelweg Ketelbrug

Gemeente

SWIFTERBANT - De parallelweg op de Ketelbrug gaat een lang weekeinde dicht uit angst voor sluipverkeer vanwege de werkzaamheden op de naastgelegen A6. Deze afsluiting is door Rijkswaterstaat en de gemeenten Dronten en Noordoostpolder nergens gepubliceerd. Over de reden van die mediastilte wijzen de overheden naar elkaar.

Onwetende automobilisten, die van de ene naar de andere kant van de Ketelbrug willen, moeten vele tientallen kilometers omrijden als ze dit weekeinde voor de dichte parallelweg uitkomen. Waarom publiceren de overheden deze afsluiting nergens? „De parallelweg is van de gemeente”, antwoordt een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

De gemeente Dronten publiceert iedere week haar verkeersmaatregelen in het Gemeentenieuws. Daar is deze week wel de Rijksweg A6 vermeld en niet de gemeentelijke parallelweg. Waarom? Het antwoord komt pas na enig aandringen. „Wij zijn er van uitgegaan dat RWS dit mee zou nemen in hun communicatie”, reageert de gemeente Noordoostpolder mede namens Dronten.

Vanavond 8 uur

Rijkswaterstaat gooit de A6 het komend weekeinde in noordelijke richting dicht tussen Lelystad-noord en de afslag Nagele/Urk. Die afsluiting is van vrijdagavond acht uur tot dinsdagochtend vijf uur. Voor de afsluiting van de parallelweg gelden precies dezelfde tijden.

De beheerder van de snelweg stelt dat de parallelweg (de Ketelmeerweg) en de aansluitende wegen het eventuele sluipverkeer niet aankunnen: „Om te voorkomen dat er een verkeersinfarct ontstaat, is de Ketelmeerweg afgesloten.”

Eenrichtingsverkeer?

Was het afsluiten in één richting geen mogelijkheid? „Ook bij eenrichtingsverkeer verwachten we dat de weg de extra verkeersintensiteit niet aan kan”, reageren de gemeenten Dronten en Noordoostpolder.

De parallelweg blijft volgens Rijkswaterstaat wel open voor ‘hulp - en vervoersdiensten’. Er staan inmiddels borden klaar (zie foto). Daarop wordt ook een uitzondering gemaakt voor wandelaars, fietsers en landbouwverkeer. Verkeersregelaars sturen ter plaatse het overige verkeer terug.

Gemeentenieuws


Het Gemeentenieuws van de gemeente Dronten vermeldt wel de afsluiting van de A6, maar niet de parallelweg.

.

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.