Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten ©maartenheijenk.nl

Verbouwing gemeentehuis blijft ruim binnen budget: „Dat haal je de koekoek”

Gemeente

DRONTEN - De verbouwing van het gemeentehuis is ruim binnen het budget van 25,7 miljoen euro gebleven. „Dat budget was zo allemachtig ruim, dat haal je de koekoek”, haalt raadslid Paul Vermast van GroenLinks zijn schouders op. Wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) is het daar niet mee eens.

„Ik ben blij dat we een bedrag van rond de 6 ton overhouden”, reageerde de wethouder op de opmerking van Vermast, „Als we een jaar later waren gestart, had het er ook heel anders kunnen uitzien.” De bouwkosten stijgen en volgens Siepel had een latere start zomaar kunnen betekenen dat de gemeente een miljoen was tekortgekomen.

Lift

Bij de financiële verantwoording van de verbouwing van het gemeentehuis had Remco de Maaijer (VVD) een vraag over de vervanging van de lift. Die stond niet in het door de gemeenteraad vastgestelde programma van eisen.

Roelof Siepel antwoordde dat tijdens de bouw bleek, dat de lift over enkele jaren vervangen moest worden. De aannemer was toch aan het breken en bouwen en kon nu de lift voor een relatief gering bedrag meenemen.

Die nieuwe lift is volgens de wethouder geen luxe waarvoor hij toestemming had moeten vragen aan de gemeenteraad. „Dit was een onvoorziene uitgave”, zei hij, „De lift is een functionele voorziening, die moet er gewoon zijn.”

Verbouwing gemeentehuis

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 19 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 20 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 20 uur geleden