Gerrit Jan Veldhoen
Gerrit Jan Veldhoen eigen foto

Gerrit Jan Veldhoen uit Kampen voorgedragen als opvolger van wethouder Siepel

Gemeente

DRONTEN - De ChristenUnie in Dronten draagt Gerrit Jan Veldhoen voor als opvolger van de opgestapte wethouder Roelof Siepel. De 65-jarige inwoner van Kampen was eerder twaalf jaar wethouder in Oldebroek en bijna acht jaar in Kampen.

Volgens de ChristenUnie in Dronten staat Veldhoen bekend als een wethouder die zijn werk gedreven en met passie doet vanuit betrokkenheid met de samenleving. Zelf noemt hij het ‘een voorrecht’ dat hij is gevraagd.

Slotfase

„We zijn natuurlijk beland in de slotfase van deze periode, maar er is nog tijd om samen mooie en goede dingen te doen. Ik heb er in ieder geval veel zin in om deze opdracht op te pakken”, zegt Gerrit Jan Veldhoen in een persbericht van de ChristenUnie. 

Fractievoorzitter Marianne Witteveen: „We hopen op een verdere voorspoedige samenwerking met de hele raad en zijn blij onze verantwoordelijkheid in deze coalitie opnieuw in te kunnen vullen.”

Klussen en opdrachten

In Kampen was Veldhoen verantwoordelijkheid voor diverse vastgoedprojecten. „Sinds ik gestopt ben als wethouder doe ik allerlei klussen en opdrachten van uitvoerend werk tot advisering op financiële vraagstukken en onroerend goed”, zegt hij op zijn website.

Daarover vertelt de aankomende wethouder verder over zichzelf: „Ik mag graag (kijken naar) voetballen, golfen, fietsen, hardlopen, tennissen en nog een paar sporten sporten. Heb grote interesse in ICT, technieken, bio-based economy en vraagstukken op het gebied van water en innovaties.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden