Remco de Maaijer (VVD)
Remco de Maaijer (VVD) maartenheijenk.nl

Dronten praat zowel in Zwolle als in Lelystad volop mee over verstedelijking

Gemeente

DRONTEN - Flevoland wil 100.000 extra woningen bouwen. „En inmiddels is dat al 130.000”, vertelt wethouder Peter van Bergen. Dronten speelt daarin een belangrijke rol en Van Bergen vertelt dat de gemeente Dronten als het om verstedelijking gaat zowel in de Regio Zwolle als in de provincie Flevoland meepraat.

Willemien Wever van het CDA merkt op dat allerlei regio’s en gemeenten ‘hele mooie plannen’ maken voor uitbreiding. De gemeente Dronten maakt deel uit van zowel de provincie Flevoland als het samenwerkingsverband van gemeenten in de Regio Zwolle. Wever vroeg zich af of Dronten niet tussen de wal en het schip belandt.

Met allebei vrijen

Wat Remco de Maaijer (VVD) betreft moet Dronten niet kiezen tussen Zwolle en Lelystad: „Het is wat ons betreft niet óf vrijen met Zwolle óf vrijen met Flevoland. Wij willen eigenlijk met allebei vrijen.”

Wethouder Van Bergen antwoordde dat Dronten op beide plaatsen volop meepraat. Als het gaat om de 100.000 (of 130.000) extra woningen, kondigt hij op korte termijn een ‘routekaart’ aan: „Die is in voorbereiding bij de provincie en die wordt opgesteld samen met de gemeenten.”

Roelf Raterink van de PvdA vroeg zich af wanneer de inwoners mogen meepraten over de groei van Dronten: „Want ik denk dat de burger hier ook iets van vindt.”

Honderdduizend woningen