Peter van Bergen - Leefbaar Dronten
Peter van Bergen - Leefbaar Dronten ©maartenheijenk.nl

Begin volgend jaar duidelijkheid over de duizenden extra woningen in Dronten

Gemeente

DRONTEN - B en W willen het Rijk begin volgend jaar duidelijkheid geven over de mogelijkheden voor grote aantallen nieuwe woningen in de gemeente Dronten. Dan moet ook duidelijk zijn welke voorwaarden de gemeente daaraan verbindt. Voor die tijd is er een inspraakprocedure en daarna heeft de gemeenteraad het laatste woord.

De Tweede Kamer nam vorig jaar de motie Koerhuis aan, waarin Flevoland werd gevraagd 100.000 extra huizen te bouwen. Zowel B en W als de gemeenteraad van Dronten willen daaraan loyaal meewerken.

Strikte voorwaarden

Net als andere gemeenten in Flevoland en de provincie stelt Dronten wel voorwaarden aan die medewerking. Bij de Flevolandse overheden staat een ‘volwaardige, leefbare en duurzame gebiedsontwikkeling’ voorop.

Wethouder Peter van Bergen heeft de gemeenteraad een brief gestuurd over de stand van zaken. Daarin schrijft hij dat de gemeente de uitbreidingsplannen bekijkt samen met een nieuwe ‘integrale visie op de leefomgeving’. Hier hoort ook een inspraakprocedure bij.

Op dit moment leggen B en W zich nog niet vast op aantallen woningen. Van Bergen heeft bovendien niet de indruk dat het Rijk er heel veel druk achter zet. Dat komt misschien mede doordat het kabinet demissionair is. Het geeft Dronten de tijd om de inspraak zorgvuldig te regelen.

Honderdduizend woningen

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden