Wethouder Peter van Bergen - Leefbaar Dronten
Wethouder Peter van Bergen - Leefbaar Dronten ©maartenheijenk.nl

In Dronten nog geen uithuisplaatsingen als gevolg van de toeslagenaffaire

Gemeente

DRONTEN - „Tot nu toe zijn er geen concrete signalen ontvangen dat in Dronten sprake is geweest van uithuisplaatsingen van kinderen.” Dat schrijven B en W over de lokale gevolgen van de toeslagenaffaire.

Volgens het gemeentebestuur zijn 80 inwoners van de gemeente Dronten aangemeld als mogelijk gedupeerden van de toeslagenaffaire. Daarvan zijn er 33 door de belastingdienst officieel aangemerkt als gedupeerd. 

Persoonlijk benaderd

De gemeente Dronten stelde twee medewerkers aan als contactpersoon van gedupeerden. Zij hebben alle gedupeerden en potentieel gedupeerden persoonlijk benaderd. De meesten gaven aan geen behoefte te hebben aan hulp. Met 22 gedupeerden is een plan van hulpverlening opgesteld.

Landelijk werd onlangs bekend dat de toeslagenaffaire leidde tot 1.115 uit huis geplaatste kinderen. De gemeenteraad vroeg aan B en W hoe dat in Dronten zit. 

Niet nodig

Verantwoordelijk wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) antwoordt dat het niet nodig is om daar uitgebreid onderzoek naar te doen: „Gezien de beperkte omvang van de aantallen gedupeerden in Dronten.”

Wel heeft de gemeente afspraken gemaakt over wat er moet gebeuren als er alsnog gevallen blijken te zijn, waarbij een verband bestaat tussen uithuisplaatsingen en de toeslagenaffaire.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden