Rob van der Schans - D66
Rob van der Schans - D66 ©maartenheijenk.nl

Gemeenteraad Dronten praat over woningbouw en anti-speculatiebeding

Gemeente

DRONTEN - De gemeenteraad praat vanavond (donderdag 9 december) over de woningbouw en de mogelijke invoering van een anti-speculatiebeding. Het is een ‘rondetafelgesprek’, waarbij geen beslissingen worden genomen. De vergadering begint om half acht en de gemeente verzorgt een rechtstreeks videoverslag.

Rob van der Schans (D66) had gevraagd om een gesprek over de woningbouw. De gemeente moet een nieuw woningbouwbeleid opstellen en neemt binnenkort besluiten over extra nieuwbouw. D66 wil weten hoe de gemeente meer grip kan krijgen op de woningbouwontwikkeling.

Het gesprek over speculatie is aangekaart door Ingrid Paalman (ChristenUnie). De gemeente Dronten kent regels om speculatie met sociale koopwoningen tot 210-duizend euro tegen te gaan. Op initiatief van de ChristenUnie wordt er nu gesproken om dit op te trekken naar 325-duizend euro. De raad praat hierover vanavond met onder andere twee makelaars, de Rabobank en de vereniging Eigen Huis.

<iframe src=”//sdk.companywebcast.com/sdk/player/?id=gemeentedronten_20211209_1” width=”1280” height=”720” frameborder=”0” allowfullscreen mozallowfullscreen webkitallowfullscreen></iframe>