Meerpaalplein
Meerpaalplein ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Meerpaalplein geen badkuip voor opvang regenwater: „Complex en ingrijpend”

Gemeente

DRONTEN - Het Meerpaalplein wordt niet verlaagd en gebruikt als badkuip voor de opvang van regenwater bij extreme buien. Dat hebben B en W besloten. „Het verlagen van het Meerpaalplein is een complexe en ingrijpende opgave voor het ‘recent’ nieuw ingerichte plein”, aldus het gemeentebestuur.

De Antea Group uit Almere schreef vorig jaar in opdracht van de gemeente Dronten een rapport met suggesties wat er moet gebeuren bij klimaatverandering. Omdat het Meerpaalplein volgens deze onderzoekers vooral een ‘grote stenen vlakte’ is, stelden zij voor het plein te gebruiken voor opvang van water.

Aakstraat

Het rapport voorzag bij extreme regenbuien problemen voor de Aakstraat en het gedeelte ten westen van De Meerpaal. In de meest extreme situatie zou daar 50 centimeter water komen te staan.

B en W zijn het ermee eens dat dit deel van het centrum een ‘gevoelige locatie’ is: „Maar waterbergen conflicteert met de huidige functies van het plein en is bovendien technisch moeilijk uitvoerbaar. De aanpak vraagt expliciet nader onderzoek.”

Meerpaalplein

Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 5 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 5 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 6 uur geleden