Meerpaalplein
Meerpaalplein ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Meerpaalplein geen badkuip voor opvang regenwater: „Complex en ingrijpend”

Gemeente

DRONTEN - Het Meerpaalplein wordt niet verlaagd en gebruikt als badkuip voor de opvang van regenwater bij extreme buien. Dat hebben B en W besloten. „Het verlagen van het Meerpaalplein is een complexe en ingrijpende opgave voor het ‘recent’ nieuw ingerichte plein”, aldus het gemeentebestuur.

De Antea Group uit Almere schreef vorig jaar in opdracht van de gemeente Dronten een rapport met suggesties wat er moet gebeuren bij klimaatverandering. Omdat het Meerpaalplein volgens deze onderzoekers vooral een ‘grote stenen vlakte’ is, stelden zij voor het plein te gebruiken voor opvang van water.

Aakstraat

Het rapport voorzag bij extreme regenbuien problemen voor de Aakstraat en het gedeelte ten westen van De Meerpaal. In de meest extreme situatie zou daar 50 centimeter water komen te staan.

B en W zijn het ermee eens dat dit deel van het centrum een ‘gevoelige locatie’ is: „Maar waterbergen conflicteert met de huidige functies van het plein en is bovendien technisch moeilijk uitvoerbaar. De aanpak vraagt expliciet nader onderzoek.”

Meerpaalplein