Nieuwbouwwijk De Graafschap in Biddinghuizen.
Nieuwbouwwijk De Graafschap in Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl

Ook De Gilden en De Graafschap betalen mee aan opvang regenwater bij plensbuien

Algemeen

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN - De rioolheffing gaat in de toekomst waarschijnlijk extra omhoog vanwege de investeringen van de gemeente voor het opvangen van regenwater bij extreme buien. Als het aan wethouder Ton van Amerongen ligt, geldt die verhoging ook voor de nieuwbouwwijken met een gescheiden stelsel.

De gemeente Dronten heeft twee wijken met zo’n gescheiden stelsel: De Graafschap in Biddinghuizen en De Gilden in Dronten. Door dat systeem belandt het regenwater daar niet in het riool. Verschillende bewoners vragen om hun wijken te ontzien bij de verhoging van de rioolheffing.

Beheer en onderhoud

„Of het opvangen van hemelwater nu in een riool plaatsvindt of in een systeem dat hemelwater naar een vijverpartij brengt, voor beide systemen maken we kosten”, reageert wethouder Van Amerongen (VVD). Die kosten bestaan in de nieuwbouwwijken niet alleen uit het aanleggen van het gescheiden waterafvoersysteem, er is ook geld nodig voor beheer en onderhoud.

„Met welk systeem het regenwater bij extreme buien ook wordt afgevoerd, het brengt altijd kosten met zich mee”, vult een woordvoerder van de gemeente aan.

Plensbuien