De gemeente stimuleert een natuurlijke inrichting van tuinen.
De gemeente stimuleert een natuurlijke inrichting van tuinen. Ā©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten sluit zich aan bij stichting die strijdt tegen tegels in tuinen

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten is sinds kort aangesloten bij Stichting Steenbreek. Deze stichting probeert de leefomgeving te vergroenen en onnodige verharding tegen te gaan. Daarbij gaat het onder andere om minder tegels in tuinen.

Nu Dronten en Urk zich bij Steenbreek hebben aangesloten, werkt deze stichting samen met alle gemeenten in Flevoland. Ook de provincie en waterschap Zuiderzeeland doen mee.

Natuurlijke inrichting

B en W van Dronten stelden recentelijk hun ā€˜Visie en actieplan biodiversiteitā€™ vast. Daarin staat onder andere dat de gemeente een natuurlijke inrichting van tuinen stimuleert.

ā€žVeel soorten zijn mede afhankelijk van tuinen bij woningenā€, aldus het gemeentelijke plan voor bevordering van biodiversiteit, ā€žWe verwachten dat inwoners op hun eigen terrein ook een bijdrage aan biodiversiteit leveren en stimuleren hen om hun tuin zo natuurlijk mogelijk te beheren en te kiezen voor een groene tuininrichting: met minder tegels en meer variatie in (liefst inheemse) planten en struiken.ā€

Acties

De gemeente gaat zich aansluiten bij acties van stichting Steenbreek. Die acties stemt de gemeente ook af met Oost Flevoland Woondiensten (OFW), provincie en waterschap. Voorbeelden van campagnes zijn ā€˜vergroenen van boomspiegelsā€™ en ā€˜Week van de Groene Tuinā€™.

Steenbreek

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 4 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden